Novi proizvodni pogoni u Krajini

Bez autora
Jul 24 2011

Zahvaljujući činjenici da je menadžment Šumsko-privrednog društva Unsko-sanske šume protekle dvije godine smanjio investicije i stopirao nova zapošljavanja, uz mjere štednje zbog efekata recesije, ova kompanija s najvećim brojem zaposlenih u USK ostvarila je najbolji poslovni rezultat u posljednjih pet godina. Finansijski izvještaj jednoglasno je prihvatila Skupština USK na posljednjoj sjednici. Ostvarena dobit od 3,1 milion KM raspoređena je za nove investicije. U planu je pokretanje novih proizvodnih pogona, tačnije sestrinskih firmi za proizvodnju europaleta i bioplina, čijom realizacijom se ne bi narušio krajolik, a omogućila bi se nova radna mjesta. Za otvaranje novih firmi neophodna je saglasnost predstavnika izvršne, ali i zakonodavne vlasti. Međutim, ono što je najbitnije, sredstva za ove svrhe osigurana su iz dobiti i eliminirana su dodatna kreditna zaduživanja društva.

Novi proizvodni pogoni u KrajiniZahvaljujući činjenici da je menadžment Šumsko-privrednog društva Unsko-sanske šume protekle dvije godine smanjio investicije i stopirao nova zapošljavanja, uz mjere štednje zbog efekata recesije, ova kompanija s najvećim brojem zaposlenih u USK ostvarila je najbolji poslovni rezultat u posljednjih pet godina.

Finansijski izvještaj jednoglasno je prihvatila Skupština USK na posljednjoj sjednici.

- Ostvarena dobit od 3,1 milion KM raspoređena je za nove investicije. U planu je pokretanje novih proizvodnih pogona, tačnije sestrinskih firmi za proizvodnju europaleta i bioplina, čijom realizacijom se ne bi narušio krajolik, a omogućila bi se nova radna mjesta - kaže mr. Đevad Muslimović, direktor ŠPD Unsko-sanske šume.

Za otvaranje novih firmi neophodna je saglasnost predstavnika izvršne, ali i zakonodavne vlasti. Međutim, ono što je najbitnije, prema riječima Muslimovića, sredstva za ove svrhe osigurana su iz dobiti i eliminirana su dodatna kreditna zaduživanja društva.

Ovo preduzeće sa 600 zaposlenih tokom prošle godine ostvarilo je prihode u iznosu od oko 26,9 miliona KM, što je za 17 posto više nego u 2009. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik